1921
På Lars Larssons mark byggdes Locktorp av Algot Johansson, Gård, Johan Danielsson, Boljan och John Severinson, Balltorp.
1920 och 1930-talet
Det var mest Jordbrukarnas Ungdomsförbund, JUF, som anordnade fester. Bror Karlsson (dragspel), brodern Erik (fiol) och Karl Karlsson (fiol) spelade mycket på Locktorp. Andra som spelade här är : Manfreds trio, Västgöta-Sigge (historier, sång och musik), Henry Bjurhede, Lars-Erik Johansson från Balltorp och Nils Olofsson
1944
På förslag av John Andersson köpte Nygårds IF Locktorps dansbana för 750 kronor och ett markarrende skrevs på 10 år till ett pris av 150 kronor per år.
1950 och 1960- talet
I Nygårds IF:s regi uppträdde flera folkparksartister här. Alice Babs som kom åkande med sin Volkswagenbuss tillsammans med sin familj. Vid detta tillfälle var det fullt både innanför och utanför. När Arne Larsson skulle ta sig hem den kvällen stod det bilar överallt på Locktorpsvägen. Andra artister som uppträtt på Locktorp är Lill-Babs, Karl Gerhard, Åke Grönberg, Snoddas, Ove Thörnqvist, Rock-Olga (slog publikrekord) och Thory Bernhards. På festplatsen stod det alltid ett piano redo för artisterna men när Charlie Norman kom och skulle spela var pianot inte så bra stämt så han sa: – Då får jag väl spela G med höger och F med vänster hand.
1952
Den första festen på Locktorp efter förbättringar na blev en framgång, med ett netto på 1091 kronor.
1957
Det beslutades efter ett förslag av Erik Andersson att bygga en serveringslokal vid dansbanan i Locktorp.
1958
Grundarbeten på Locktorp Gjordes klara under året, tack vare många frivilliga händer.
1961
Man beslutade att anordna fyra fester på Locktorp under sommaren. Kontrakt skrevs med Siw Malmqvist för ett uppträdande. Men på grund av sjukdom uteblev Siw. en nybildad 13-mannaorkester skulle spela på Locktorp 12 juli.
1966
På Locktorps festplats kunde inga fester hållas på grund av att polismyndigheten inte beviljat något tillstånd. Efter många påstötningar kom det ett positivt svar, men då var det för sent på året.
1967
På Locktorp ordnades det en fest i egen regi, och hyrdes ut tre gånger under säsongen.
1969
Stora skador rapporterades efter den svåra stormen den 22 september på Locktorp. Flera träd hade fällts, skador på dansbanan och halva elnätet förstört. Skadorna värderades till 2500 kronor men prutades ner till 500 kronor.
1970
På Locktorp hade det ordnats tre tillställningar i egen regi och flera gånger varit uthyrt till andra föreningar.
1971
På Locktorp hade NIF tre tillställningar varav en offentlig, med goda resultat. Samt uthyrd tre gånger till andra föreningar.
1972
På Locktorp hölls en midsommarfest med 400 sålda biljetter.
1973
På Locktorp ordnades det dans på Pingstdagen och Midsommarafton.
1975
Festerna på Locktorp ger bra avkastning.
1976
På festplatsen har under året gjorts omfattande förbättringar och de sedvanliga familjefesterna har gett ett gott ekonomiskt resultat.
1977
Sex familjefester på festplatsen gav ett gott överskott.
1979
Festkommitén har haft fyra familjefester på Locktorp och en i Alegården med gott resultat.
1989
Locktorps festplats har genomgått en total upprustning med helt nytt dansgolv, ny kiosk och lotteristånd. Detta har blivit gjort tack vare att material skänkts från olika firmor och privatpersoner och mycket ideellt arbete. 4 mogendanser samt den traditionella midsommarfesten har genomförts.
1990
Festplatskommitten har haft tre mogendanser och den traditionella midsommarfesten på Locktorp. Ett försök att anordna ett ungdomsdisco gick inte att genomföra på grund av vissa ungdomars framfart och skadegörelse på andras egendom.
1994
På Locktorp har under sommaren varit tre mogendanser och den traditionella barnfesten på midsommarafton.
1996
På Locktorp hade återigen tre mogendanser avverkats. Dansen på Pingstdagen var den som lockade flest besökare.
1997
På Locktorp arrangerades under året två mogendanser. Festen på midsommardagen fick på grund av vädrets makter flyttas inomhus till Alegården. Något som enligt pålitliga källor inte har skett på mannaminne.
Utdrag ur Nygårds Idrottsförening 80 år 1928-2008
1998
På Locktorp arrangerades det 3 danser, där Pingstdagen kunde genomföras på plats, de andra fick flytta till Alegården med anledning av vädret. Detta medförde betydligt färre besökare.
1999
På Locktorp arrangerade i år 2 danser, med bra resultat.
2000
På Locktorp arrangerades i år tre danser. Pingstdansen var välbesökt medan de två andra drog något färre besökare.
2001
Föreningen arrangerade 3 danser på Locktorp. Pinstdansen var välbesök medan de två andra drog ett färre antal besökare.
2002
Föreningen arrangerade 3 danser på Locktorp. Pingstdansen var som vanligt den som drog flest besökare.
2003
Föreningen arrangerade två danser på Locktorp. Pingstdansen var trots dåligt väder den dans som drog flest antal besökare, ca 250 st.
2004
Föreningen arrangerade tre danser på Locktorp. Pingstdansen var trots dåligt väder den dans som drog flest antal besökare.
2005
Festkommitten kan i år rapportera om två discon och tre danser till levande musik som var mycket välbesökta på Locktorp. Allt har fungerat bra. Locktorps festplats har reparerats efter stormen “Gudrun”, då flera träd blåste ner. Man har även byggt tak över serveringen.
2006
Föreningen arrangerade tre danser på Locktorp. Till Pingstdansen kom det ca 500 personer.
2007
Föreningen arrangerade tre danser på Locktorp. På grund av det dåliga vädret blev det något sämre utfall publikmässigt jämfört med föregående år.
Källor: Nygårds Idrottsförening 80 år 1928-2008 och Ale-Skövde socken 1850-2010